KERESSEN BENNÜNKET:  +36-84/519-212 Kérdezzen tőlünk info@liqui-moly.hu

Liqui-Moly Magyarország

ikon fejlec 001
ikon fejlec 002
ikon legyen viszonteladonk

made in germany logo

limolg 300x195Liqui Moly GmbH

  • Vállalkozási forma: Kft
  • Alapítás: 1957
  • Székhely: Ulm, Németország
  • Tulajdonos: Ernst Prost
  • Ágazat: ásványolaj feldolgozás
  • Termékek: Adalékok, kenőanyagok és olajok

Alapítás

LIQUI MOLY GmbH-t, mint családi vállalkozást 1957-ben egy németországi, Duna parti városban Ulmban alapították. A vállalkozás alapját a Molybdändisulfid (MoS2) gyártási szabadalma biztosította, amelyet az adalékokhoz, olajokhoz, és kenőanyagokhoz készítettek és értékesítettek, mivel ez a kémiai anyag nagymértékben javítja az olajok kenési képességeit. Erre a MoS2-re épülő motorolaj adalék volt a cég első terméke. Már az elmúlt században használták ezt az adalékot az USA légierejénél, hogy ha az repülőgépük olajtartályát találat éri, akkor se szakadjon meg az olaj filmrétege és lehetségesség váljon a landolás.

Termelés

1974-re a vállalat, hogy növekedni tudjon a városközpontból egy északi városrészbe (Lehr) költözött. Itt található mai is a vállalat adminisztrációs-, kutatás-fejlesztési-, értékesítési- központja, illetve itt gyártják az összes adalékot, és zsírok paszták jelentős részét is. A zsírok és paszták többi részét és az összes motorolajat viszont Saarlouis-ban.

Értékesítés

1998-ban egy jelentős változás történt az értékesítési stratégia területén. Felismerték, hogy ha nem a kevés nagykereskedőt szolgálják ki, hanem inkább az értékesítést több csatornára ( szerelőműhelyek, kereskedések, ipar) bontják, eredményesebbé válhatnak. Döntés sikeresnek bizonyult:

visionMivel az 1998-ig az exporttevékenység csak Magyarországra, Ausztriára, és Svájcra terjedt ki a bővítésre összpontosítva 2010-re elérték, hogy az export részesedése meghaladta a teljes forgalom 40 %-át, míg a LIQUI MOLY –t importáló országok sora a 90-et, melynek keretében leányvállalatokat hoztak létre Portugáliában, Dél-Afrikában, Kínában, Indiában és USA-ban is.

fooldal nagy kep

fooldal nagykep